Krónika

Jobban van a Liszt Ferenc-repülőtérre lázasan érkező kínai nő

Jobban van a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérre hétfőn lázzal érkező kínai nő, akit a reptéri elkülönítés után a Szent László Kórházba vittek - közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa kedden az MTI-vel.

Jobban van a Liszt Ferenc-repülőtérre lázasan érkező kínai nő
A Budapest és a kínai Csengdu közötti járat törléséről tájékoztató felirat egy információs kijelzőn a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. február 4-én. A Shanghai Airlines a Csengtu-Budapest járatot február 4. és március 28. között, a Hszian-Budapest járatot február 6. és március 26. között felfüggeszti a koronavírus-járvány miatt
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szlávik János azt írta, hogy a nőnek reggel már csak hőemelkedése volt, és biztató, hogy nem köhög. Pontos diagnózist azonban csak a laboreredmények ismeretében tudnak közölni - tette hozzá.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfői tájékoztatása szerint a magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező kínai nő január 12-én hagyta el Magyarországot, és hétfőn érkezett vissza. Vuhanban sem ő, sem családtagjai nem jártak.

Kapcsolódó írásaink