Krónika

Így építették fel rekordsebesen a vuhani kórházat a koronavírus betegeinek

A kínai hatóságok szerint az építkezés január 24-én kezdődött, a kórház a mai napon, február 3-án már nyitva áll - írja a BBC.

Az alábbi, úgynevezett time-lapse videón megnézheti, hogy sikerült rekordidő alatt felépíteniük az ezer főt befogadni képes monstrumot.

Objektum doboz

A képsorokon látható építményen kívül egy másik kórház felhúzása is folyamatban van a térségben, az előreláthatólag 1600 pácienst tud majd ellátni egyszerre.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó új koronavírus (nCoV-2019) influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat.

A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacon indult tavaly decemberben. Kínában a legutóbbi, vasárnapi összesítések szerint több mint 17 ezer ember fertőződött meg, és 360-nál is többen meghaltak.

A vírus további 20 országban jelent meg, halálos áldozatot Kínán kívül egyelőre csak a Fülöp-szigeteken szedett, ott egy kínai állampolgár halt bele a súlyos tüdőgyulladást okozó fertőzésbe.

Kapcsolódó írásaink

Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg

ĀNegatív a pénteken vizsgált, Debrecenből kapott minta - Vizsgálják a Kínából érkező utasokat a budapesti repülőtéren - A kórházak felkészültek a vírussal kapcsolatos protokollok végrehajtására