Krónika

Rohamosan emelkedik a koronavírus halálos áldozatainak száma

Rohamosan emelkedik Kínában a koronavírus halottainak és válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már 80-an haltak bele a betegségbe, reggel még 56 volt a ragály halottainak száma.

Rohamosan emelkedik a koronavírus halálos áldozatainak száma
Egészségügyi vészhelyzet van Kínában a koronavírus miatt
Fotó: AFP/STR

A Nemzeti Egészségügyi Bizottság közlése szerint válságos állapotba estére 461 beteg került, reggel még 324 volt a számuk. Mindeközben több mint megkétszereződött, már csaknem hatezerre emelkedett a járvány fertőzésgyanús eseteinek száma a bő fél nappal korábbi 2684-ről.

A járvány terjedésének fékezése végett Kínában hétfőn meghosszabbították három nappal - egészen vasárnapig - a holdújévi szünetet.

 A betegek közül vasárnap esti adatok szerint - 461 állapota vált válságossá, reggel még 324 volt a számuk. Mindeközben több mint megkétszereződött, már csaknem hatezerre emelkedett a járvány fertőzésgyanús eseteinek száma a bő fél nappal korábbi 2684-ről.

A kínai kormány hétfői közlése szerint öt koronavírusos beteg van Hongkongban, kettő pedig Makaón.

Szórványos eseteket jelentettek Thaiföldről, Tajvanról, Vietnamból, Szingapúrból, Malajziából, Nepálból, Franciaországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából.

Kapcsolódó írásaink