Krónika

Magyarországon is elmaradnak tömegrendezvények a koronavírus miatt

Elmarad a Negyedik Magyar „Kínai Tavaszünnep” Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál, amit eredetileg február első hétvégéjén terveztek megtartani a budapesti kínai negyed helyszínén.

Magyarországon is elmaradnak tömegrendezvények a koronavírus miatt
Ezen a héten szombaton és vasárnap várták volna a fesztiválózókat
Fotó: Facebook/Chinatown Budapest

„Tekintettel a Kínában jelen lévő járványügyi helyzetre, az összes kínai holdújévi fesztiválra szervezett ünnepséget törölték. Sok európai városban a helyi kínai közösségek ugyanígy döntöttek – olvasható a Chinatown Budapest Facebook-oldalán. Ők is és az esemény másik szervezője, a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület hasonlóképp határozott, és a 2020 februárjának első két napjára a Monori Center - Budapesti kínai negyed helyszínére szervezett rendezvényt is elhalasztják, és egy későbbi, egyelőre még nem közölt időpontban rendezik majd meg.

A Chinatown Budapest Kelet-Európa legnagyobb autentikus kínai közössége, mely többek között kulturális és gasztronómiai programokon keresztül kívánja népszerűsíteni az ázsiai kultúrát. 

Ma már korábban hírt adtunk arról, hogy rohamosan emelkedik Kínában a koronavírus áldozatainakés válságos állapotú betegeinek száma. Vasárnap estére már 80-an haltak bele a betegségbe, míg reggel még csak 56 volt a ragály halottainak száma.

Kapcsolódó írásaink