Krónika

Kanadában sincs nyugalma a paparazzik nyomásától a hercegi párnak

Harry és Meghan jogi lépésekre is kész

Nem kellett sok időnek eltelnie miután Harry herceg és felesége kivonult a brit királyi családból, a sajtó fényképeket tett közzé az időközben Kanadába utazott hercegnőről. A felvételeken gyermekével, Archie-val és kutyáival sétál British Columbiai otthona közelében.

A helyzet különlegességét az adja, hogy a házaspár éppen a média folyamatos nyomása és támadásai miatt szeretett volna visszalépni a nyilvánosság elől. Harryék közleményt adtak ki, amelyben az őket képviselő, főként a személyi hírnév és a magánélet védelméhez fűződő jogi esetekre szakosodott londoni ügyvédi iroda, a Schillings azt nyilatkozza hogy a képeket a környező bokrokban megbúvó fotósok készítették. A cég szerint a paparazzik a pár otthonának ablakán is megpróbáltak befotózni, illetve folyamatosan a ház környékén ólálkodnak. A Schillings jogi eljárás terhe mellett figyelmeztette a sajtó- és médiaorgánumokat, a fotókat ne tegyék közzé, mivel ahhoz a házaspár nem járult hozzá. Mint írják, a lesifotósok tevékenységét zaklatásnak tekintik, és jogi lépésekre is készek. Harry tavaly ősszel több lap ellen is eljárást kezdeményezett magánélete védelme érdekében, valamint többször hangsúlyozta, édesanyja, Diana hercegnő haláláért a sajtót is felelősnek tartja.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom