Krónika

Soros szervezetei kitiltanák a YouTube-ról a klímaszkeptikusokat

Soros György Avaaz nevű szervezetének a vezetésével politikai célú kampány indult a YouTube arra való kényszerítésére, hogy démonizálja és rejtse el azokat a videókat, amelyek úgymond klímaszkeptikusak vagy tagadják a klímaváltozást.

Soros szervezetei kitiltanák a YouTube-ról a klímaszkeptikusokat
A kezdeményezés többek között sértené az alkotószabadságot, miközben elrettentené a „másképpen gondolkodókat”
Fotó: AFP / Jaap Arriens

A baloldali és Soroshoz köthető Avaaz szervezete január 16-án tett közzé egy elemzést és felhívást a weboldalán, amiben a nonprofit csoport azt állítja, hogy a YouTube nyereségre tesz szert azáltal, hogy túl nagy hangsúlyt fektetve a klímaszkeptikus videókra, több millió ember számára közvetítve úgymond téves információkat.

Az Avaaz nem csupán felsorolja azokat a fő hirdetőket, akik olyan videókban jelenítenek meg hirdetéseket, amelyek megkérdőjelezik a klímaváltozás emberiséget fenyegető tényezőinek legitimitását, hanem fel is szólítja olvasóit arra, hogy nyomást gyakoroljanak a videómegosztóra annak érdekében, hogy vessenek véget a téves információk terjesztésének.

A cikk megjelenését követően szinte azonnal több olyan a PC értékeket valló és a mainstream balliberális médiához tartozó oldal, mint amilyen a Vice, a Time, a Gizmodo és a The Verge is arról írt, hogy a YouTube-nak büntetnie kellene azoknak a videóknak a készítőit, akik nem a „helyes” ideológiai tartalmakra támaszkodnak.

Nem ez az első alkalom, hogy a Soros-hálózat a szabadság vagy éppen a demokratikus értékek védelmében a szólás szabadság korlátozását, illetve cenzúra bevezetését követeli. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom