Krónika

Simicskó István kormánybiztos: Mindannyiunk érdeke, hogy tovább erősítsük az önkéntesség elvét

A Vöröskereszt a közösséget szolgálja

A Magyar Vöröskereszt XI. kerületi kirendeltségébe látogatott tegnap Simicskó István, a hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, Újbuda országgyűlési képviselője.

Simicskó István kormánybiztos: Mindannyiunk érdeke, hogy tovább erősítsük az önkéntesség elvét
Fotó: MH

Látogatásával részint az önkéntesség szerepére kívánta felhívni a figyelmet, részint pedig elismerni kívánta az immáron százharminckilenc éve működő szervezet munkáját. Simicskó István lapunknak arról beszélt, az önkéntesség manapság különösen fontos elv, a cél pedig az, hogy minél több fiatalnak átadják ezt a szemléletet. „Gyakran hallhatjuk, hogy egy rendkívül felgyorsult, individualizált világban élünk, ahol az egyéni célok élveznek prioritást. Ugyanakkor úgy hiszem, mindez elképzelhetetlen volna a közösség jelenléte nélkül” – fogalmazott a kormánybiztos. Emlékeztetett arra is, hogy
a nagy múltú, 1881 óta működő Vöröskereszt éppen az önkéntesség elvét gyakorolja fennállása óta, hiszen céljául az elesettek, a szegények megsegítését tűzte ki. Hozzátette, az újbudai kirendeltségben jelenleg hatvanan dolgoznak, ám annak érdekében, hogy a szervezet még hatékonyabban működhessen, további önkéntesekre volna szükség. „A téli melegétel- vagy a nyári vízosztás, illetve a véradások megszervezése komoly energiát igényel, ezért lenne szükség arra, hogy minél több fia­tal jelentkezzen a szervezetbe és vállalja azt, hogy ily módon szolgálja a közösséget. Nem vitás, az ilyen cselekedetek mindannyiunk közös érdekét szolgálják” – mondta.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom