Krónika

Hozzájárult II. Erzsébet brit királynő Harry és Meghan függetlenedéséhez

Indulhat a Megxit

Bár jobban szerette volna, ha Meghan hercegnő és Harry herceg a királyi család teljes munkaidőben dolgozó tagjai maradnak, II. Erzsébet királynő jóváhagyta, hogy a házaspár önálló, a monarchiától anyagilag független életet éljen.

Harry, Sussex hercege a múlt héten jelentette be váratlanul, hogy visszalép a királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepétől. A jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik majd. Harry a királynőt sem tájékoztatta előzetesen tervéről. A Mail on Sunday lap szerint Justin Trudeau kanadai miniszterelnök – aki a házaspárral szoros baráti kapcsolatokat ápol – tudott róla. Harry, Meghan és gyermekük, Archie a karácsonyi ünnepek idején hetekig Kanadában tartózkodott, nem volt jelen a királyi család karácsonyi ebédjén sem Sandrin­ghamben, pedig erre az alkalomra a királynő legközelebbi hozzátartozói szinte mindig összegyűlnek. A tegnapi sandringhami csúcson az udvar illetékesei egyebek mellett arra figyelmeztették Harryt: adócsapdában találhatja magát, ha elhamarkodottan lép ki a családból, és Kanadába költözik.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom