Krónika

Öt épület kigyulladt egy leszakadt nagyfeszültségű vezeték miatt Budapesten

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, öt egymás melletti épület kigyulladt. Azóta a tüzet sikerült körülhatárolni, már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Öt épület kigyulladt egy leszakadt nagyfeszültségű vezeték miatt Budapesten
Lakóépület ég 2020. január 12-én a III. kerületi Kunigunda útján, ahol leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, és több egymás melletti épület kigyulladt
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kolozsi Péter kiemelte, hogy ipari létesítményre nem terjedtek át a lángok.

A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben - hangsúlyozta.

A helyettes szóvivő a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.

Az összes épület lakhatatlanná vált
Az összes épület lakhatatlanná vált
Fotó: MH/Purger Tamás

Az összes épület lakhatatlanná vált - közölte Kolozsi Péter. Megjegyezte, hogy melegedőbuszt vezényeltek a helyszínre.

A helyettes szóvivő azt mondta, hogy egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek.

A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították. A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak - jelezte.

Kolozsi Péter megjegyezte, hogy az épületekben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy az esettel összefüggésben idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.

Egy ember megsérült: áramütést szenvedett
Egy ember megsérült: áramütést szenvedett
Fotó: MH/Purger Tamás