Krónika

Milliárdossá, milliomossá váltak Fortuna kegyeltjei

Minden idők legnagyobb hazai lottónyereményét, több mint tízmilliárd forintot vittek el az Eurojackpot sorsolásán, de a hatos és az ötös lottón is voltak óriási kifizetések

Több ezren milliós, hatan pedig milliárdos összeget nyertek Magyarországon a Szerencsejáték Zrt. játékain 2019-ben.

Milliárdossá, milliomossá váltak Fortuna kegyeltjei
A szerencse forgandó. Megérte lottózni 2019-ben is
Fotó: MH

A hat tavalyi milliárdos főnyeremény közül hármat a hatos lottó, kettőt az ötös lottó, egyet az Eurojackpot játékosai nyertek – közölte a Szerencsejáték Zrt. az MTI-vel. Utóbbi az év abszolút rekordösszege, hiszen minden idők legnagyobb hazai lottónyereménye: bruttó harmincmillió euró, azaz több mint tízmilliárd forint. Az ötös lottón a játék történetének harmadik legnagyobb nyereményét, 4,194 milliárd forintot vihetett haza egy szerencsés, a hatos lottón pedig a játék történetének második legmagasabb összegén (2,103 milliárd forinton) ketten osztoztak.

Tavaly több mint háromezerkétszázan nyertek milliós nagyságrendű összeget. A legtöbb milliomost az ötös lottó adta, mintegy ezernégyszázötven játékos nyert egymillió forintot meghaladó összeget. A szerencsejátékban a legtöbbet érő négytalálatos csaknem hatmillió forint volt. A sorsjegyekkel több mint hatszáztízen lettek milliomosok, ezt a sorban a Joker-játék követi, amelyen mintegy háromszázan nyertek egymillió forint feletti összeget, majd a Puttó (204), a Tippmix (161), a Kenó (124) és a Luxor (116) következik.

A Tippmix játék során a legnagyobb nyeremény megközelíti a negyvenmillió forintot – írták. Hozzátették: a totóban 81, a góltotóban 80, az Eurojackpot alsóbb nyerőosztályaiban 67, a tippmix­prón 39, a skandináv lottó esetében pedig húsz nagy nyeremény született. A skandináv lottón tízen százmillió forintot meghaladó összeget
nyertek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom