Krónika

Sokan vesztek oda, amikor visszazuhant egy felszálló gép

Visszazuhant felszállás közben egy repülőgép 98 emberrel a fedélzetén pénteken Kazahsztánban. A szerencsétlenségnek újabb adatok szerint 12 halálos és 67 sérült áldozata van, közülük 49-et - benne 9 gyereket - kórházban ápolnak - közölték a kazah hatóságok.

Sokan vesztek oda, amikor visszazuhant egy felszálló gép
Mintegy 50 sérült állapota nagyon súlyos
Fotó: AFP

A Bek Air kazah légitársaság gépe Almati repülőteréről próbált felszállni - a fővárosba, Nurszultanba tartott -, ám veszített magasságából, majd visszaérve a földre áttört egy betonkerítést, és nekiment egy kisebb, kétszintes épületnek - közölte a kazah légügyi hatóság.

A Fokker 100 típusú gépen 93 utas és 5 fős személyzet tartózkodott. A sérültek közül 8-nak válságos az állapota, a többiek közepesen vagy enyhén sérültek.

Egy túlélő a Tengrinews hírportálnak azt mondta: a gép oldalra dőlve emelkedett, és egy erős zaj hallatszott, mielőtt elkezdett süllyedni.  

A hatóságok egyelőre nem közöltek semmit a baleset okáról, Aszkar Mamin miniszterelnök teljes körű vizsgálatot rendelt el.

Kaszim-Zsomart Tokajev államfő szombatra nemzeti gyásznapot hirdetett.
 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Angyalföldön is vége a nagy összefogásnak

ĀSzószegéssel vádolják a momentumos Kerpel-Fronius Gábort a XIII. kerületi szocialisták, erre hivatkozva külön jelöltet állítanak a márciusi időközi önkormányzati választásra