Krónika

Több mint ötmillió forintnyi készpénzt adott vissza tulajdonosának egy becsületes megtaláló

Több mint ötmillió forintnyi készpénzzel és karácsonyi ajándékokkal teli talált hátizsákot adott le szenteste a rendőrségen egy járókelő a németországi Krefeldben.

Több mint ötmillió forintnyi készpénzt adott vissza tulajdonosának egy becsületes megtaláló
A becsületes megtaláló a 16 ezer euro készpénzt és a hátizsákban talált ajándékokat is leadta a rendőrségen, és még a törvény szerint neki járó jutalmat sem fogadta
Fotó: MH

51 éves helyi lakos röviddel éjfél előtt, egy fa alatt bukkant a gazdátlan hátizsákra egy, a belvároshoz közeli utcában. A tulajdonosra utaló iratokat keresve találta meg a szokatlanul nagy összeget, 16 ezer eurót (5,3 millió forint) és a becsomagolt ajándéktárgyakat. A hátizsákot átadta a rendőrségnek, amely felkutatta a 63 éves tulajdonost.

A krefeldi rendőrség azt írta Facebook-oldalán, „úgy látszik, tényleg vannak, akik jót cselekszenek karácsonykor”. A megtaláló lemondott az őt megillető jutalomról, mondván, hogy „karácsony van”.

A német törvények értelmében a becsületes megtalálók jogot formálhatnak a beszolgáltatott érték meghatározott hányadára, jelen esetében 490 euró illette volna meg az 51 éves krefeldi járókelőt.

A tulajdonos azt mondta, azért hord magánál ilyen sok készpénzt, mert így nagyobb biztonságban érzi magát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom