Krónika

Hamis rendszámú autóval, bekábítószerezve ment két férfi lopni egy hulladékudvarba

Előállítottak a Győri Rendőrkapitányságon két férfit, akik hamis rendszámú autóval, kábítószer hatása alatt mentek lopni egy hulladékudvarba december 24-én Vámosszabadin.

Hamis rendszámú autóval, bekábítószerezve ment két férfi lopni egy hulladékudvarba
A két férfit előállították a rendőrkapitányságon
Fotó: police.hu

Egy helyi polgárőr értesítette a vámosszabadi körzeti megbízottat arról, hogy - a zárva tartó - hulladékudvarban mozgást észleltek, valaki kutat a konténerekben - írja a police.hu.

A pihenőidejét töltő rendőr szolgálatba helyezte magát, és a helyszínre sietett, miközben a polgárőrök feltartóztatták az egyik szökni próbáló férfit.

Az elkövető a drótkerítést felhúzva jutott be a területre, ahol két táskába rakodta a lopott tárgyakat, majd azokat a kerítésen kívül hagyta menekülés közben.

A körzeti megbízott és az időközben megérkező győri rendőrök átvizsgálták a tolvajok autóját és egy műanyagzacskóban kábítószergyanús anyagot találtak, valamint az is kiderült, hogy a járművükön található hatósági jelzést Németországban lopás miatt körözik és a rendszámtáblák nem annak a kocsinak a hatósági jelzései.

A 31 éves écsi és a 26 éves győri lakost a járőrök elfogták és a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. A nyomozók mindkettőjüket kábítószer birtoklása vétség, lopás vétség, továbbá az écsi férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki - közölte a rendőrség.