Krónika

Rászoruló gyermekeknek osztott ajándékot Erdő Péter

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete kétszázötven rászoruló gyermeknek adott át névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a budapesti Magyar Szentek Templomában hétfőn.

Rászoruló gyermekeknek osztott ajándékot Erdő Péter
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ajándékot ad egy fiúnak a Katolikus Karitász karácsonyi ajándékosztásán a budapesti Magyar Szentek Templomában
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Erdő Péter kiemelte: az ünnep arra való, hogy „felemelkedjünk a hétköznapokból” és „észrevegyük, hogy a mi életünk is ajándék”.

Isten miden embernek személyre szóló ajándékcsomagot készít, mindenkinek más sorssal, más adottságokkal. „A mi feladatunk, hogy hálát adjunk ezért az ajándékért, az életért, és kibontakoztassuk Isten dicsőségére és embertársaink javára” - fogalmazott a bíboros.

Csorba Gábor, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója ismertette: az adományokat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén lévő katolikus iskolák diákjai, külföldi adományozók és a Karitász Angyalbatyu programjához csatlakozók ajánlották fel, és a Karitász munkatársai állították össze a névre szóló, a gyerekek érdeklődésének, korának megfelelő csomagokat.

Az ünnepségen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.