Krónika

Öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben Portik Tamás

Öngyilkosságot kísérelt meg a börtöncellájában Portik Tamás - tudta meg a Blikk. A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással vádolt férfi előbb felvágta az ereit, majd az orvosi ellátáskor kapott varratokat tépte le a kezéről.

Öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben Portik Tamás
Portik Tamás bírósági meghallgatásra érkezik június 14-én
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A lap szerint a két eset két egymást követő napon történt. Portik életét a fegyőrök ébersége mentette meg, ugyanis azonnal észlelték a bajt, és rátörték a zárkaajtót.

A bűnöző az öngyilkossági kísérletek után kórházba került, majd miután szakszerűen ellátták a sebeit, visszaszállították a börtönbe. Jelenleg egy egyszemélyes cellában van, ahol kamerákon keresztül minden mozdulatát figyelik a nap 24 órájában.

A Blikk értesüléseit egyébként Portik ügyvédje, dr. Bolyai János nem tudta megcáfolni.

Azt már régóta sejteni lehetett, hogy az egykori Energol Rt. egyik irányítója mentális problémákkal küzd. A külsejére korábban mindig gondosan odafigyelő férfi teljesen elhagyta magát, a bírósági tárgyalásokon nagyon ápolatlanul jelent meg, egy hajléktalan látszatát keltette.

Portik Tamást korábban 15 évre ítélték Prisztás József megöletéséért, valamint 13 évet kapott az Aranykéz utcai robbantás felbujtójaként. Büntetése pedig tovább bővülhet, ugyanis a jelenlegi vádak szerint Gyárfás Tamás őt bujtotta fel, hogy ölesse meg az egykori médiacézárt, Fenyő Jánost.

Kapcsolódó írásaink