Krónika

Jubilál a MikulásGyár

November 29-től tizenötödik alkalommal nyílik meg az ajándékozók előtt a MikulásGyár, ezúttal is a Millenárison. A régió egyik legnagyobb jótékonysági kezdeményezésének szervezői idén is színes családi programokkal, neves fellépőkkel várják az adományozókat.

Jubilál a MikulásGyár
Joulupukki a MikulásGyárban
Fotó: MH

A szervezők november 7-én, sajtótájékoztatón jelentették be, hogy 2019. november 29. és december 21. között immár tizenötödik alkalommal gyűjtik a rászorulóknak szánt felajánlásokat. Az esemény házigazdája, Jáksó László elmondta, ismét a Millenáris Parkban lesz a MikulásGyár „főhadiszállása”, ahol 9 és 21 óra között fogadják az adományozni vágyókat.

- A Millenáris Park csapata mindig szívesen áll olyan rendezvények mellé, amelynek központjában a legkisebbek állnak. Folyamatosan támogatunk árva és nehéz sorsú gyerekeket és sokszor segítjük a beteg gyerekeknek szánt adománygyűjtéseket is. Ezért adunk otthont idén is nagy örömmel a MikulásGyárnak.– nyilatkozta Glázer Tamás, a Millenáris Kht ügyvezető igazgatója.

A Millenáris mellett a Lurdy Házban is várják a felajánlókat, hogy a pesti oldalon lakó ajándékozni szándékozók is könnyen találjanak olyan helyszínt, ahol leadhatják csomagjaikat. A József Attila Színház előtere is gyűjtőponttá válik, a színház teljes mellszélességgel áll – a tavalyi év után második alkalommal az akció mellé.

A sajtóeseményen a MikulásGyár főszervezője, Zsolnai Endre közölte, 2019-ben is a Nakama&Partners Kft-vel együttműködésben szervezik meg a nagyszabású gyűjtőakciót. A partnercég praktikus szervezése lehetővé teszi, hogy a MikulásGyár teljes mértékben a karitatív munkára tud összpontosítani.

A Mikulásgyár stratégiai és logisztikai partnere a Magyar Posta Zrt. biztosítja az adományok elszállítását a Magyar Vöröskereszt központjába, akik országszerte a rászorulókhoz juttatják el azokat. A Magyar Posta lehetőséget nyújt arra is, hogy az is adományozhasson, aki nem tudja személyesen elvinni ajándékát a MikulásGyárba. Az ország több postáján is ingyen feladhatók az adományok lezárt dobozokban, csak annyit kell ráírni a küldeményekre, hogy „MIKULÁSGYÁR”. A Magyar Posta Logisztika pedig ingyen szállítja a csomagokat a karitatív akció helyszínére, illetve a Magyar Vöröskereszthez.

Az Alexandra Kiadó szolgáltatja a szellemi táplálékot az idei MikulásGyárban. Az ő munkájuknak köszönhetően készült el a MikulásGyár első saját mesekönyve, benne mintegy 100 gyönyörűen illusztrált mesével és nekik köszönhetően több, mint 35000 példány kerül elajándékozásra. Matyi Alexandra, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ezen felül a kiadó külön olvasósarokkal készül.

A kezdeményezés főtámogatóihoz, az Antenna Hungária Zrt és a Szerencsejáték Zrt mellé idén csatlakozott a Mészáros-csoport és az NKM Áramszolgáltató Zrt, míg a médiatámogatók ezúttal is az ATV, a TV2 és a Femcafé.hu.

- A Mészáros-csoport örömmel csatlakozott a MikulásGyár kiemelt támogatói köréhez, mert kötelességünknek érezzük a mélyszegénységben élő családok, különösen a gyermekek megsegítését. A MikulásGyárral történő együttműködésnek köszönhetően tovább szélesítjük azt a kört, amelyet a cégcsoport a társadalmi felelősségvállalás jegyében tesz évek óta a gyermekekért, a nehéz sorsú fiatalokért. Az anyagi támogatás mellett dolgozóink adománygyűjtéssel és önkéntes munkával is hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy idén még több rászoruló gyermek karácsonyfája alá juthasson ajándék. – nyilatkozta a cégcsoport képviseletében dr Tóth Krisztina kommunikációs igazgató. 

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, édességet, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékokat vár adományként. A szervezők fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a rászorulóknak elsősorban tartós élelmiszerre (konzerv, tészta, liszt, cukor, rizs, olaj stb.) van szükségük.

Objektum doboz

PROGRAMOK 

December 7.
Hagyományok hétvégéje
műsorvezető: Jabin Péter

10:00 Gyerekszínházi előadás
13:00-15:00 mesemondás, nemezkészítő kézműves foglalkozás, népi ékszerkészítő műhely, gyékény karácsonyfa díszek készítése
14:00 Utasi Árpi mesél
15:00 Fölszállott a páva fellépők
15:00-17:00 Bőrműves műhley, csuhézás
16:00 Utasi Árpi mesél
18:00 Kádek Akadémia növendékei - énekelj szabadon!
18:30 Rita Sound koncert
19:00 Balaskó Péter koncert

Egésznapos programjaink
- ingyenes műjégpálya
- Alexandra olvasókuckó
14:00 Gönczi Gábor
- HRP sátor, HTC eszközök, Xbox
- giffy készítés


December 8.
Hagyományok hétvégéje
műsorvezető: Jabin Péter

10:00 Gyerekszínházi előadás
13:00-15:00 nemezelt könyvjelző készítése Hunyadvári Szilviával
15:00-16:00 Bara zenekar és Kiss Ágnes: gyermekfoglalkoztató, hangszerbemutató, énektanítás, koncert, táncház
16:00 Hercegnők kavalkádja - gyerekszínházi előadás
16:30 Bara zenekar és Kiss Ágnes: gyermekfoglalkoztató, hangszerbemutató, énektanítás, koncert, táncház
18:00 Vastag Csaba koncert
18:30 Arnóczky Noémi és a Starworld énekiskola
19:00 Gitano koncert
19:30 Pély Barna koncert

Egésznapos program
- Alexandra olvasókuckó
12:00 Kuczogi Szilvia
13:00 Sváby András
- ingyenes műjégpálya
- HRP sátor, HTC eszközök, Xbox

Kapcsolódó írásaink