Krónika

Elfogták a hágai késelés feltételezett elkövetőjét

Elfogták a hágai késes támadás feltételezett elkövetőjét, egy 35 éves férfit - közölte szombat este a holland rendőrség.

Elfogták a hágai késelés feltételezett elkövetőjét
A hágai késelés helyszíne
Fotó: AFP

A Twitteren megjelent közleményéből arra lehet következtetni, hogy a feltételezett elkövető hajléktalan. „A gyanúsítottnak nincs állandó otthona vagy szállása” - fogalmazott a rendőrség.

A férfit Hága központjában fogták el, és a rendőrségen kihallgatják.

Tizenéves gyerekek a késelés sebesültjei

Tizenéves gyerekek a hágai késelés sebesültjei - közölte szombaton NOS holland közszolgálati televízió.

A híradás szerint a késeléses támadásban egy 13 éves kisfiú és két 15 éves kislány sebesült meg könnyebben. Mindnyájukat elengedték már a kórházból.

Az eddigi hírügynökségi jelentésekben az szerepelt, hogy a sebesültek fiatalok, de a koruk, illetve a nemük nem derült ki. A hatóságok nem adtak róla hivatalos tájékoztatást.

Az eset péntek este történt ötszáz méterre a parlament épületétől, Hága belvárosának leglátogatottabb bevásárlóutcáján, amely zsúfolt volt a karácsonyi szezon kezdete, illetve a „fekete pénteki” bevásárlások miatt. A támadó kereket oldott. A NOS megszólaltatott két szemtanút, akik azt mondták, hogy a megsebesített kislányok sikítva menekültek az utcáról egy boltba. Egy másik szemtanú pedig arról számolt be, hogy egy atlétikus testalkatú férfi futott el a helyszínről, könnyedén ugrándozva át az útjába kerülő akadályokon.

Kapcsolódó írásaink