Krónika

Folytatódik az M3-as metróvonal felújítása

Eredményes közbeszerzési eljárás után 2019. november 27-én megtörtént a középső vonalszakasz állomásainak felújításáról szóló szerződés aláírása, melynek nettó értéke 90,9 milliárd forint tartalékkerettel együtt, kivitelező a Swietelsky Építő Korlátolt Felelősségű Társaság, a teljesítési határidő pedig 2022. év vége - tájékoztatta lapunkat a BKV Zrt.

Folytatódik az M3-as metróvonal felújítása
Folytatódik az M3-as metróvonal felújítása
Fotó: MH/Hegedűs Róbert

Mint írják, a középső vonalszakasz rekonstrukciója már a déli szakasz átadása előtt elkezdődik, és a tervek szerint 2020 márciusától az Arany János utca és Ferenciek tere, 2020 júliusától pedig a Corvin-negyed, valamint a Semmelweis Klinikák metróállomásokon is elindul a korszerűsítés. Az említett megállóhelyeken - az utastérben zajló munkálatok idején - a metrószerelvények megállás nélkül áthaladnak - szerepel a tájékoztatóban.

A Nyugati pályaudvar és a Semmelweis Klinikák állomások közötti szakasz teljes lezárása a déli szakasz forgalomba helyezése után, 2020 végén várható, míg a Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások felújítására az utolsó ütemben, 2022-ben kerül sor - írja a BKV Zrt.

Kapcsolódó írásaink