Krónika

Negyvennyolc embert találtak egy román kamion rakterében Nagylaknál

Negyvennyolc személyt találtak román határrendészek egy román rendszámú kamion rakterében kedd este a nagylaki közúti határátkelőhelyen - közölte honlapján a hatóság.

Negyvennyolc embert találtak egy román kamion rakterében Nagylaknál
Negyvennyolc embert találtak egy román kamion rakterében Nagylaknál (Képünk illusztráció!)
Fotó: Pixabay

A román sofőr által vezetett, román rendszámú kamion kedden 20 óra 30 perckor jelentkezett Romániából való kilépésre. A fuvarlevél szerint a kamion gépkocsialkatrészeket szállított egy osztrák cégnek. A határrendészek kockázatelemzés alapján a jármű alapos átvizsgálását rendelték el, és a raktérből 48 személy (39 férfi, három nő és hat kiskorú) került elő. Az előzetes vizsgálat szerint a potyautasok iraki, iráni, szíriai, afganisztáni és indiai állampolgárok, korábban mindnyájan menedékjogért folyamodtak Romániában.

A határrendészet a bevándorlók ellen tiltott határátlépési kísérlet, a kamionsofőr ellen embercsempészés gyanújával indítottak vizsgálatot.
 

Kapcsolódó írásaink

Bűnösnek vallotta magát a essex-i kamion sofőrje

ĀA 25 éves, észak-írországi illetőségű Maurice Robinson ellen 39 rendbeli emberölés, valamint embercsempészetre, illegális bevándorlás elősegítésére és pénzmosásra szőtt összeesküvés címén emeltek vádat