Krónika

Kiutasították a rendőrökre támadó szír férfit

Kiutasították azt a szír férfit, aki idegenrendészeti őrizetének hatálya alatt rendőrökre támadt - tudatta Keresztes Imre főügyész hétfőn.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a szír férfi bűncselekményét röviddel a korábbi jogerős elítélése után, november 12-én követte el. A szír férfit a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt ugyanis október 29-én jogerősen 4 év kiutasításra ítélte.

A szír férfi e kiutasítás hatósági kísérettel történő végrehajtásának biztosításáért, a kiutazás feltételeinek megteremtéséig, idegenrendészeti őrizetesként tartózkodott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának őrzött szálláshelyén. A férfi a házirend szabályait megszegte, és a vele szemben intézkedő rendőrt a kezében lévő pingpongütővel többször meg akarta ütni, majd a megtámadott rendőr segítségére siető másik rendőrre támadt, és ököllel két alkalommal felé ütött. A rendőrök a támadás elől mindkét alkalommal sikeresen kitértek.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hétfőn az új büntetőeljárásról szóló törvény eljárást gyorsító szabályait alkalmazva a Nyírbátori Járásbíróság elé állította a férfit.

A szír férfit az elsőfokú bíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Emellett az elsőfokú bíróság a szír férfit 6 évre kiutasította Magyarország területéről. Tekintettel arra, hogy az ítélettel szemben senki nem jelentett be fellebbezést, az ítélet jogerőre emelkedett - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink