Krónika

A félresikerült bemutató ellenére is sikeres a Tesla autója

Csaknem százötvenezren rendelték meg

Meglehetősen komikusra sikerült a Tesla legújabb triplamotoros autója, a Cybertruck bemutatója. A jármű betörhetetlenként reklámozott szélvédője ugyanis a nézők szeme láttára tört be, miután a cég vezető formatervezője egy fémgolyót vágott az autóhoz, mintegy ezzel demonstrálva az autó tartósságát.

A félresikerült bemutató ellenére is sikeres a Tesla autója
A félresikerült bemutató ellenére is sikeres a Tesla autója
Fotó: AFP/Frederic J. Brown

Elon Musk (képünkön), a Tesla tulajdonosa a malőrt látva úgy reagált, hogy a golyó ugyan betörte az ablakot, de nem hatolt át rajta. A közönség nyomására megismételték a kísérletet, az eredmény pedig ugyanaz volt, így a bemutatón két törhetetlen szélvédőt is sikerült összetörni. A Tesla később videót osztott meg a főpróbákról, ahol az üveg még állta a próbát. Az incidens után a Tesla részvényei összesen hat százalékkal estek vissza, a BBC szerint ezzel Musk vagyona mintegy hétszázhatvannyolcmillió dollárral lett kevesebb. Mindennek ellenére alig két nappal az esemény után száznegyvenhatezer megrendelés érkezett be a futurisztikus külsejű autóra. A vásárlók 42 százaléka a dupla-, 41 a tripla-, 17 pedig az egymotorosból kért. A Cyber-truck a cég szerint hatezer kilogramm teherrel nyolcszáz kilométert képes megtenni egy feltöltéssel. A jármű ára mintegy negyvenezer és hetvenezer dollár között mozog, várhatóan 2021-ben kezdik gyártani.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom