Krónika

Óriási tűzfalfestményen a Vízipók-csodapók szereplői

Elkészült az óriás tűzfalfestmény a Józsefvárosban található Leonardo da Vinci utca 12-14. szám alatti ház tűzfalán, a képen a Vízipók-csodapók című rajzfilm karakterei elevenednek meg - közölte a Színes Város Csoport hétfőn.

Óriási tűzfalfestményen a Vízipók-csodapók szereplői
A Vízipók-csodapók című rajzfilm karaktereit ábrázoló falfestmény a VIII. kerületben, a Leonardo da Vinci utcában álló egyik lakóház tűzfalán
Fotó: MTI / Mónus Márton

Az összegzés szerint a gigantikus falfestmény két hónap alatt készült el 50 szín és 300 liter festék felhasználásával, a 350 négyzetméteres tűzfalat előzetesen hőszigetelték, ezt követően került fel rá a népszerű rajzfilmsorozat karaktereit ábrázoló murális alkotás.

Az egyik legjobb dolog a falfestésekben, ahogy egy-egy projekt idején beépülünk azoknak a lakóközösségeknek az életébe, akik nap mint nap látják a munkánkat - idézi a tájékoztató Flór Pétert, a csoport főtitkárát.

A Színes Város Csoport idén hat különböző falfelületet újít meg, és színesít ki a kerületben. Először a Szaffi szereplőit festették fel a Szigony utca 10. szám alatti házra 600 négyzetméter nagyságban, majd a Vuk karakterei kerültek fel egy 800 négyzetméter nagyságú felületre, most pedig a Vízipók-csodapók készült el. Terveik között szerepel még a Macskafogó, valamint a Vuk folytatásának az elkészítése.

Kapcsolódó írásaink

Liba a tálban, újbor a pohárban

ĀTours-i Szent Márton alakjához számos legenda és népszokás kapcsolódik, a pásztorok november 11-én hajtották be a jószágot az istállókba és számoltak el azokkal

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom