Krónika

András herceget vádoló interjút tartottak vissza

Epstein-botrány az ABC-nél

Amy Robach, az ABC amerikai televíziós csatorna műsorvezetője egy kiszivárgott felvételen arról panaszkodik valakinek, hogy Jeffrey Epstein egy állítólagos áldozatával évekkel korábban készült interjúját a királyi család nyomására nem adták le adásban – írta a BBC.

Ismert, az amerikai milliárdos Epstein – akit azzal vádoltak meg, hogy szexuálisan zaklatott kiskorúakat, illetve gyereklányokból szexhálózatot tartott fent üzlettársai számára – augusztusban meglehetősen gyanús körülmények között öngyilkos lett cellájában. A most kiszivárgott videó szerint Robach 2015-ben interjút készített a televízió számára Virginia Giuffre-vel, amelyben a nő elmondja, Epstein szexuálisan bántalmazta őt, valamint arra kényszerítette, hogy nagy hatalmú emberekkel feküdjön le, köztük András yorki herceggel, II. Erzsébet brit királynő másodszülött fiával. A videóban Robach azt állítja, a királyi család milliónyi úton megfenyegette a csatornát. „Mindenünk megvolt, három évig próbáltam leadni, hiába. Most pedig úgy terjedt el a hír, mintha új felfedezésről lenne szó” – mondta, kitérve rá, az interjúban a korábbi amerikai elnök Bill Clintonra nézve is terhelő állítások hangzottak el. Az ABC kiállt korábbi döntésük mellett, mondván, az interjú nem egyezett a normáikkal.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom