Krónika

A 13 millió forintos rák

Rekordáron, ötmillió jenért (13,7 millió forintért) kelt el csütörtökön egy jeges-tengeri pók (Chionoecetes opilio) a szezon első rákárverésén egy Japán nyugati részén lévő halpiacon.

A 13 millió forintos rák
A 14,5 centis páncélú, 1,24 kilogrammos rákot a Japán-tengeren fogták, Tottori prefektúra partjainál
Fotó: Japantimes

 A 14,5 centis páncélú, 1,24 kilogrammos rákot a Japán-tengeren fogták, Tottori prefektúra partjainál. A jeges-tengeri pókot egy helyi üzlet vásárolta meg. Azt tervezik, hogy egy tokiói étteremnek adják el, amely a Ginza városrészben található - számolt be róla a helyi sajtó.

A rákot megszerző Kanemasza-Hamasita cég elnöke, Hamasita Tecudzsi elmondta, hogy „kissé magasabb áron” jutott a példányhoz, mint tervezte, de úgy érezte, meg kell vennie. „Azt akartam, hogy az emberek megtudják, hogy a tottori rákok a legjobbak” - nyilatkozta.

Hamasita tavaly szintén rekordáron, kétmillió jenért (5,5 millió forintért) vásárolt meg egy jeges-tengeri pókot. Akkor a tranzakciót a valaha árverésen megvásárolt legdrágább jeges-tengeri pókként ismerte el a Guinness rekordok könyve.

Az idei előző rekordot szerdán jegyezték fel, amikor hárommillió jenért (8,2 millió forintért) vettek meg egy jeges-tengeri pókot a szomszédos Hiogo prefektúrában.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom