Krónika

Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar testvérek egyikét

Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar testvérek egyikét - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden.

Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar testvérek egyikét
A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok
Fotó: Facebook / Menczer Tamás

Menczer Tamás tudatta: a mallorcai csendőrség főnökének tájékoztatása szerint újabb holttestet találtak, és ez az eltűnt magyar férfi holtteste.

A holttestet a személyleírás és a megtalált hátizsákban lévő iratok alapján azonosították.

Az államtitkár együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak.

Kiterjesztették a keresést

A spanyol és a magyar sajtóban megjelent hírrel ellentétben a Mallorcán eltűnt testvérpár keresését nem függesztették fel, sőt kiterjesztették, a tengeri áramlatok irányát is figyelembe véve - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás azt írta: a rendőrség valóban talált egy holttestet, de a hivatalos tájékoztatás szerint biztos, hogy nem a magyarok egyikéről van szó.

Objektum doboz

Továbbra is folyamatos kapcsolatban vannak a helyi hatóságokkal és a családdal - tette hozzá.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

Kapcsolódó írásaink

Kétszáz év a boldogság tükrében

ĀA századfordulón, az 1920-as és a 2000-es években volt a legvidámabb a nyugati ember – Itthon rendszeresen megrajzolják a magyarok boldogságtérképét