Krónika

Benyújtották a vádiratot

Szlovák újságíró-gyilkosság

A tavaly februári, nagy botrányt kavart szlovák újságírógyilkosság ügyében benyújtotta a vádiratot a bazini székhelyű bíróságra a különleges ügyész – tudósított az MTI.

A vádiratban a gyilkosságok megrendelésével gyanúsított Marian Kočner nagyvállalkozó és az elkövető, Miroslav Marček mellett a közvetítéssel gyanúsított Alena Zsuzsová és a bűnrészességgel gyanúsított Szabó Tamás is szerepel. Egy további gyanúsított, Andruskó Zoltán a múlt héten vádalkut kötött az ügyésszel. A vádirat hat vádpontot tartalmaz, a szlovák tényfeltáró újságíró, Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásán kívül egy másik, még 2016-ban elkövetett gyilkosságot is. Ezek alapján az elkövetők 25 évre vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetők.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom