Krónika

Csattanós válasz a Coca-Cola kampányára

A Coca Cola provokatív #loveislove kampánya kapcsán néhány hívő a #godislove üzenettel hívja a társadalmat párbeszédre a szeretetről. A Kreatív Kontroll által indított kampány központi szereplője Hodász András atya, aki eddig sem rejtette véka alá véleményét kényes társadalmi-közéleti kérdésekről.

Csattanós válasz a Coca-Cola kampányára
A plakátok célja nem a vita gerjesztése, hanem a sokszor érzelmeken alapuló érvelés helyett egy újfajta kommunikáció meghonosítása
Fotó: szemlelek.net

Október 16-tól tucatnyi reklámfelületen találkozhatunk - egyelőre csak Budapesten - azokkal a plakátokkal, melyek kettős üzenettel is bírnak: egyrészt a hirdetményen egy jézusi gondolat szerepel, miszerint „Atyám házában sok hely van”, másrészt az öncélú szerelem, avagy minden szerelem szerelem kifejezésre célozva a hívők azt üzenik: Isten a szeretet - írja a szemlelek.net.

Egyházpárti kampányt indít Hodász András
A kampány párbeszédre buzdítja az embereket
Fotó: szemlelek.net

A kampány központi alakja Hodász András atya, aki a kólakampány kapcsán korábban is kifejtette gondolatait arról, hogy keresztényként hogyan illene reagálni egy ilyen érzékeny témára. A közismert katolikus pap által is szerkesztett portál szerint a plakátok célja nem a vita gerjesztése, még csak nem is szembehelyezkedés a kólakampánnyal, hanem a sokszor érzelmeken alapuló érvelés helyett egy újfajta kommunikáció meghonosítása. A kampány nem arról szól, hogy mi nem felel meg nekik a szerelem definícióját illetően, hanem hogy rámutassanak: Isten miért szeret bennünket.

A portál arra buzdítja az embereket, hogy fotózzák le a plakátokat, kommentálják a közösségi médiafelületeken és gondolják tovább az üzeneteket, ugyanis csak akkor van értelme.

A kampányt egyébként nem a katolikus egyház egyik hivatalos szerve finanszírozza, hanem egy hívő vállalkozó cége, a Kreatív Kontroll.

Kapcsolódó írásaink