Krónika

Kiadták a világ első, aranyból készült bankkártyáját

Tizennyolc karátos aranyból készült bankkártyát bocsájtott ki az angol Királyi Pénzverde, aminek mindössze 18 750 fontért lehetnek büszke tulajdonosai a luxuscikkek szerelmesei - írja a Daily Mail.

Kiadták a világ első, aranyból készült bankkártyáját
A Royal Mint által kibocsájtott 18 karátos tömör arany bankkártya
Fotó: dailymail.co.uk

A világ első, 18 karátos tömör aranyból készült bankkártyáját a több mint 1100 éves múltra visszatekintő angol Királyi Pénzverde, a Royal Mint bocsátotta ki az egyre növekvő egyedi és luxus fizetőeszközök iránti igény szellemében.

A Raris nevet kapó bankkártyát - aranyba gravírozva saját nevével és aláírásával - bárki kézhez kaphatja, aki nem sajnálja érte kifizetni a 18 750 fontos összeget (ez átszámítva körülbelül 7 150 000 forint), amely költség természetesen tovább nőhet az egyéb egyedi igények esetében.

Ezen túl azonban a kártyáért fizetett hatalmas összeg kivételével a számlához már nem tartoznak további díjak, sőt a Mastercard World Elite csomag részeként az előnyök között szerepel egy dedikált portaszolgálat és különböző utazási előnyök is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom