Krónika

Halálos medvetámadás Erdélyben

Holtan találtak rá a Kis-Küküllő partján Kiss Lászlóra, a Maros megyei Nyárádmagyarós polgármesteri hivatalának jegyzőjére vasárnap. A 62 éves férfit egy anyamedve ölte meg.

Halálos medvetámadás Erdélyben
Ismét embert ölt a medve Erdélyben (képünk illusztráció)
Fotó: foter.ro

Kiss László október 12-én indult el horgászni, majd miután nem adott életjelet magáról, a családja értesítette a hatóságokat, akik a mobiltelefonjának jele alapján sikeresen bemérték a tartózkodási helyét - írja a Maszol.ro a Pro Tv nyomán. Nagy István vadőr elmondta, a holttest körül talált nyomok arra utalnak, hogy a jegyzőt egy anyamedve támadta meg.

Ezt követően Kacsó Antal Vámosudvarhely polgármestere azonnal riasztotta a község lakóit, hogy a közelben egy anyamedve ólálkodik. A transindex.ro úgy tudja, a hatóságok megafonnal figyelmeztették a falubelieket, hogy vonuljanak fedezékbe, a vadászok pedig elindultak, hogy kiiktassák az állatot. 

A Maszol.ro szerkesztőségébe hétfőn eljuttatott közleményében Vass Levente Maros megyei képviselő döbbenetét fejezte ki a tragédia kapcsán és a medvék számának szabályozását sürgeti.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom