Krónika

Így zajlott a „légi farkasvadászat”

Október 7-10. között zajlott a Mátrában, a Gyöngyös-Pipishegyi Repülőtéren az Air Wolf Hunting 2019 (légi farkasvadászat) fedőnevű kutató-mentő gyakorlat.

Így zajlott a „légi farkasvadászat”
Kutatás-mentés szempontjából a legnehezebb terep Magyarországon a Mátra, itt tartották az Air Wolf Hunting 2019 fedőnevű gyakorlatot
Fotó: MH

A helyszín különlegessége, hogy kutatás-mentés szempontjából ez a legnehezebb terep Magyarországon. A hegyvidéki viszonyok és az erős szél nemcsak a helikopter vezetőknek jelentett kihívást, hanem az ejtőernyős és egészségügyi állomány számára is. Emellett külön figyelmet fordítottak az éjszakai gyakorlatozásra is. A többnapos gyakorlatot MH 86. Szolnok Helikopter bázis és a Magyar Honvédség Parancsnoksága közösen szervezte.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom