Krónika

Szenzációs túlélőképességről tett tanúbizonyságot egy kakadu

Életveszélyes állapotban vitték kórházba azt a sárgabóbitás kakadut, akit többször is meglőttek Sydney-ben. A Mr. Cocky névre hallgató papagáj csodával határos módon túlélte a támadást, jelenleg gyengélkedik.

Szenzációs túlélőképességről tett tanúbizonyságot egy kakadu
A papagáj testében öt, két különböző légfegyverből származó ólomgolyót is beazonosítottak
Fotó: Fb/Avian Reptile and Exotic Pe

A kakadura egy kertben találtak rá, majd a város nyugati határán levő camdeni egzotikus kisállatkórházba vitték, ahol megkezdték a szükséges intézkedéseket.

Szakemberek a röntgenfelvételek által az állat testében öt, két különböző légfegyverből származó ólomgolyót is beazonosítottak, ebből kettő a mellkasába , kettő bal szárnyába fúródott, az egyik pedig csupán pár milliméterre volt a szemétől - írja a The Guardian. 

Lorenzo Crosta, az intézmény állatorvosa megdöbbent, amikor a felvételeket látta, és nem talált racionális magyarázatot a történtekre. „A kakaduk nagyon hangosak, talán ez bosszanthatott fel valakit, de az is lehet, hogy buta gyerekek voltak”- mondta.

Crosta a jelenleg fizikoterápiás kezelésben részesülő Mr. Cocky felépülését követően hoz döntést arról, hogy a bal vállában levő golyót eltávolítják-e vagy sem, ugyanis az az állat mozgását „csak részben korlátozza”.

Az Ausztráliában őshonos sárgabóbitás kakadu védett állat, bántalmazásukért komoly pénzbüntetés róható ki. 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom