Krónika

Patkányinvázió fenyegeti Nagy-Britanniát

Az egyre hidegebb időjárás miatt több mint 120 millió patkány „költözhet be" a brit lakosok otthonába.

Patkányinvázió fenyegeti Nagy-Britanniát
Fotó: MH

A vándorpatkányok meleg telelőhelyeket keresnek, gyakran tetőterekbe és szekrényekbe költöznek. A rágcsálók súlyos betegségeket terjeszthetnek, és a lakóépületekben is komoly károkat okozhatnak - például az elektromos vezetékek elrágásával. 

„Jelenleg rengeteg táplálékuk van a rágcsálóknak, így a populációjuk növekedése a csúcson van” - mondta Paul Bates, a Cleankill kártevőirtó cég munkatársa a The Sun-nak, majd hozzátette, hogy a közelmúlt heves esőzései sok patkányt aktivitásra késztetnek.

A szakember - a fertőzéseket megelőzendő - felszólította a lakosokat, hogy távolítsák el az élelmiszer-hulladékokat a környékükről, és gondoskodjanak a lakóépületük megfelelő védelméről. 

Kapcsolódó írásaink

Szemét lepi el Róma utcáit

ĀA kritikus szeméthelyzet miatt az olasz főváros mintegy 3 ezer iskolájának nem akarták megnyitni az épületeket

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom