Krónika

Papírbábuval helyettesítettek egy mexikói polgármestert

Heves bírálatok érték azt a dél-mexikói polgármestert, aki egy életnagyságú kartonmásával helyettesítette magát egy Pichuclaco-i rendezvényen.

Papírbábuval helyettesítettek egy mexikói polgármestert
Nem mindenki értékelte a furfangos polgármester élethű mását
Fotó: mexico.pueblosamerica.com

Moisés Aguilar Torresnek, a város polgármesterének egy egészségüggyel kapcsolatos eseményen kellett volna megjelennie, ám vélhetően fontosabb dolga akadt, ezért megkérte a helyi önkormányzat munkatársait, hogy helyettesítsék őt egy róla készült élethű kartonbábuval - írja a Russia Today.

A város lakói azonban nem értékelték a polgármester kreativitását, ugyanis a helyi sajtó szerint sokan annak reményében látogattak ki a rendezvényre, hogy személyesen is megvitassák az önkormányzati projektekkel kapcsolatos kérdéseket.

Objektum doboz

Az eseményen készült közösségi médiában megosztott fényképeken az látszik, hogy bár páran pózolnak Torres élethű kartonmásával, nem mindenki arcára ült ki mosoly.

A városi tanács még nem döntött arról, hogy a polgármestert helyettesítendő bábut a jövőbeli programokon is felfogják-e használni.

Az eset egyébként nem egyedülálló: tavaly Prajuth Csan-Ocsa, a thai miniszterelnök cselezte ki a kormányát kritizáló sajtó munkatársait úgy, hogy egy papírkartonból készült alakot hagyott maga helyett a sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó írásaink

Nem sikerült meghódítani az 51-es körzetet

ĀNoha több mint kétmillióan jelezték, hogy ott lesznek a titkos katonai bázison a hétvégén, végül alig százan jelentek meg a humoros eseményen, ahol végül egy jót buliztak