Krónika

Speciális klinikát nyitnak a videójáték-függők számára Angliában

Speciális szakrendelőt nyit számítógépes játékfüggők számára a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS).

Speciális klinikát nyitnak a videójáték-függők számára Angliában
Tavaly az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan is a mentális zavarok közé sorolta a játékfüggőséget - Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Nicolas Guyonnet/Hans Luca

Az ország első ilyen jellegű intézményét azon 13 és 25 év közötti páciensek számára nyitják meg, akik szenvedélybetegséggel küzdenek többek között olyan - fiatalok között népszerű - játékoktól, mint a Fortnite, a Candy Crush és a Call of Duty - írja a The Guardian. A gyermekek és fiatalok kezelésére szakosodott klinikai pszichológusok, mentálhigiénés ápolók, terapeuták és pszichiáterek azon fognak dolgozni a betegekkel, hogy segítsék kezelni a függőségüket és az ezzel kapcsolatos egyéb mentális problémákat. 

Az egészségügyi igények folyamatosan változnak, ezért az NHS igyekszik alkalmazkodni. Ez az új szolgáltatás egy olyan aktuális problémára adott válasz, amely rengeteg fiatalt érint - mondta Simon Stevens, az NHS England vezérigazgatója.

A videójátékok okozta addikció rendkívül negatív hatással lehet mind a betegek, mind pedig a családjuk életére, akik sok esetben teljesen tehetetlenek a jelenséggel szemben.

Tavaly az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan is a mentális zavarok közé sorolta a játékfüggőséget, azzal indokolva, hogy a szenvedélybetegség olyan súlyosan tartós vagy visszatérő viselkedés, amelyben a játék elsőbbséget élvez az élet más területeivel szemben.

Kapcsolódó írásaink

Új drogprevenciós rendőrségi program

ĀEgykori szerhasználók vallomásairól, egészségügyi és jogi következményekről is hallhatnak a szülők az előadáson, de a legfontosabb tudatosítani bennük: igazán figyelniük kell gyermekükre, az átlagos hét percnél többet beszélgetni velük

Fejleszteni kell a drogprevenciót

ĀKőbányán a tizedikesek tíz százaléka szívott már marihuánát, hét százalékuk pedig biofüvet, sok közöttük a túlkoros diák, idősebb barátaik vannak, könnyen jutnak kábítószerhez

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom