Krónika

Bálnát láttak Londonban

Hosszúszárnyú bálnát láttak London keleti partjánál, Temzében. A legalább öt méter hosszú vízi emlős felbukkanásáról felvétel is készült.

Bálnát láttak Londonban
A hosszúszárnyú bálnák akár 18 méter hosszúra is megnőhetnek, és elérhetik akár a 40 tonnás súlyt is
Fotó: Youtube

99,9999 százalékban biztosak vagyunk benne, hogy ez egy hosszúszárnyú bálna - mondta a London Authority (PLA) sajtósa. Julia Cable szerint a bálnákat a brit partoktól észak felé szokták észlelni, és nagyon szokatlan, hogy a Temze torkolatában tűnt fel egy példány.

Objektum doboz

The Guardian szerint az állatot a múlt hétvégén többen is látták, ugyanis 5-6 percenként feljött a víz felszínére, ami normális ennél a fajnál. 

Az évente akár 25 000 kilométeres vándorutat is megtevő hosszúszárnyú bálnák természetes élőhelye az óceánok és tengerek. A vízi emlősök akár 18 méter hosszúra is megnőhetnek, és elérhetik akár a 40 tonnás súlyt is. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom