Krónika

Az eső oltotta el az erdőtüzeket Bolíviában

Váratlan segítség a természettől

Hatalmas esőzések siettek Bolívia segítségére, ahol az elmúlt hónapokban több mint négymillió hektárnyi területet perzseltek fel az erdőtüzek – írta a BBC.

A leginkább érintett régió, Santa Cruz vezetősége közölte, egész Chiquitaniában esett az eső, ennek eredményeként pedig a szatellitek egyetlen aktív erdőtüzet sem jeleznek már. ­

A tűzoltók folyamatosan figyelik az érintett területeket, és biztosítják, nehogy ismét tüzek keletkezzenek – mondta Cinthia Asín Santa Cruz környezetvédelmi miniszter. Hozzátette, az Ottuquis nemzeti park védett területének csaknem fele elpusztult. Arról nincsenek hírek, hogy az ország egyéb területein is megszűntek-e az erdőtüzek. Pénteken több százezren demonstráltak Evo Morales elnök ellen, azonnali megoldásokat követelve az ökológiai válság kezelésére. Morales elnök korábban ugyan kért nemzetközi segítséget, de nem vezetett be országos válsághelyzetet.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom