Krónika

Telefonbetyárok lehetetlenítik el a Hazakísérő Telefont

A Hazakísérő szolgáltatás azzal a szándékkal indult, hogy segítséget nyújtson egy telefonos beszélgetés útján támogatást, biztonságérzetet igénylő személyek részére. A szolgáltatás kiemelt jelentőséggel bír most, amikor rövidülnek a nappalok, ám egyre többször szorulnak háttérbe az igazi hívások a „telefonbetyárok” miatt.

Telefonbetyárok lehetetlenítik el a Hazakísérő Telefont
Képünk illusztráció
Fotó: 74nullanulla.hu

Bárki telefonálhat, aki éjszaka magányosan tart hazafelé és nem érzi magát biztonságban, bizonytalan, rossz megérzése van – mondta Molnár-Csiki Maren, a 2017-ben induló Hazakísérő Telefon magyarországi ötletgazdája az InfoRádión vasárnap, hangsúlyozva, hogy konkrét baj esetén nem őket, hanem a 112-t kell hívni.

Molnár-Csiki Maren arról is beszélt, hogy sajnos a Hazakísérő Telefon ingyenes száma „társadalmi szemetesként” is működik, mivel a következmények nélküli hecchívások miatt egyre többször szorulnak háttérbe az igazi hívások, amik rendkívül rosszul hatnak a munkatársak lelkesedésére. A szolgáltatás munkatársaiban sokszor szorongás alakul ki, hogy „na vajon ma ki és mivel fog megtalálni” – fogalmazott az ötletgazda, aki maga is sokat van ügyeletben.

Kapcsolódó írásaink