Krónika

Interjú közben lőtték meg a National Geographic újságíróját

Állítólagos drogkereskedőkkel készített interjút Mexikóban a National Geographic egyik újságírója, amikor rájuk lőttek. A pénteki támadás során a két interjúalany életét vesztette, míg a riporter könnyebben megsérült. 

Interjú közben lőtték meg a National Geographic újságíróját
A National Geographic megsérült munkatársa szombaton elhagyhatta az országot
Fotó: Youtube

A National Geographic meg nem nevezett újságírója az ország északi határán, a Chihuahua államban levő Ciudad Juarezben készített interjút két feltételezett drogdílerrel, ahol a hatóságok szerint két kábítószer-csempészt is meggyilkoltak áprilisban - írja a Fox News. 

Az interjú közben négy merénylő rájuk támadt, aminek következtében az egyik interjúalany a helyszínen, a másik a kórházba szállítást követően halt bele sérüléseibe. A támadás során interjút készítő riporter lábát lövés érte, ő a rendőrségi kihallgatás után szombaton elhagyhatta az országot. 

Az újságíró három munkatársával együtt tartózkodott a helyszínen, akik a hatóságok szerint nem értesítették őket az interjúról. Chihuahua állam főügyész-helyettese szerint a támadók feltételezhetően nők. Jorge Nava Lopez figyelmeztetett, hogy a szervezett bűnözés tagjaival való bárminemű kapcsolatfelvétel rendkívül kockázatos.

Statisztikák szerint az újságírók számára Mexikó az egyik legveszélyesebb ország, ahol a legtöbb gyilkosságot a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban követik el, a sajtómunkásokat pedig általában azért veszik célba, mert írnak az ügyekről.

Kapcsolódó írásaink