Krónika

Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok nyugati tagállamaiban

Az Egyesült Államok több északnyugati és nyugati tagállamában dúlnak hóviharok, Montanában a kormányzó szükségállapotot hirdetett vasárnap este.

Hóviharok dúlnak az Egyesült Államok nyugati tagállamaiban
Montanában a kormányzó szükségállapotot hirdetett
Fotó: KRTV

Az erős széllökésekkel kísért sűrű hóesés nyomán helyenként méteres hó és köd borítja Washington államot, Oregont, Idahót, Montanát, Kalifornia egy részét, Nevadát és Utah-t is. A heves szél sok helyen fákat döntött ki és villamosvezetékeket szakított le. Több települést elzárt a hó, az utak járhatatlanok, az áramszolgáltatás megszűnt.

„Példa nélküli ez a téli vihar szeptemberben” - fogalmazott Steve Bullock, Montana kormányzója.

Washingtonban, Oregonban, Idahóban és Montana egy részén hétfőn zárva tartanak az iskolák. A meteorológusok előrejelzései szerint a korai tél a hét közepéig még kitart, sőt hétfőn várhatóan még hevesebb havazásra kell számítaniuk az ott élőknek.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom