Krónika

Lezárják a hétvégén a Lánchidat

Lezárják a Lánchidat vasárnap kora este, várhatóan hat órától fél nyolcig a mellrák elleni küzdelmet népszerűsítő esemény idejére - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Lezárják a hétvégén a Lánchidat
Fotó: MH

A híd lezárása miatt a 16-os és a 16B autóbusz rövidített útvonalon - pesti vonalszakaszát nem érintve - a Clark Ádám térig közlekedik, a 105-ös busz pedig az Erzsébet hídon halad át Buda és Pest között - olvasható a BKK közleményében.

A 16-os és a 16B autóbusz ebben az időszakban a Széll Kálmán tér, illetve a Dísz tér és a Clark Ádám tér között közlekedik, nem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat. A budai Vár ebben az időszakban a belváros felől csak a Széll Kálmán tér felől érhető el közösségi közlekedéssel.

A 105-ös autóbusz a rendezvény idején a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, egyik irányba sem érinti a Széchenyi István tér megállót, továbbá budai végállomása felé a Deák Ferenc tér és a Hild tér megállóhelyet sem.

Terelt vonalszakaszán a 105-ös buszra a Gyöngyösi utca felé az 5-ös busz Döbrentei tér és Március 15. tér megállójában, majd az Eötvös téri villamospótló-megállóban, az Apor Vilmos tér felé a 9-es busz Deák Ferenc tér, valamint a 8E busz Ferenciek tere, Március 15. tér és Döbrentei tér megállójában lehet felszállni - tájékoztatott a BKK.

Kapcsolódó írásaink