Krónika

Vegyi üzem robbant Franciaországban

Csütörtök hajnalban hatalmas robbanás rázta meg a franciaországi Rouen városát, amikor robbanás történ egy helyi vegyi üzemben. 

Vegyi üzem robbant Franciaországban
Az üzem kifejezetten magas kockázati besorolású, ugyanis igencsak veszélyes anyagokkal dolgoznak benne
Fotó: AFP/Philippe LOPEZ

A robbanást követően percekig szóltak a figyelmeztető szirénák. 

Nem nyitottak ki az iskolák, továbbá arra kérték a helyieket, hogy maradjanak otthonaikban, vagy zárt térben, és ne menjenek az utcára -írja a france 24.

Christophe Castaner francia belügyminiszter az RTL rádiónak azt mondta, hogy: „Ne essünk pánikba, de muszáj nagyon óvatosnak lennünk”. Egyelőre nem tudják, hogy a gyár területéről felszálló sűrű fekete füst mennyire káros.

Az üzem területét 500 méteres körzetben kiürítették. A jelenlegi információk szerint nem sérült meg senki. Jelenleg pedig több mint 200 tűzoltó van a helyszínen, bár a lángokat még nem sikerült megfékezni, további erősítést várnak a helyszínre. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom