Krónika

Forgalmi változások várhatóak a hétvégén Budapesten

Péntek délutántól hétfő hajnalig lezárják Budapesten az autósok elől az Andrássy út egy szakaszát az Európai Mobilitási Hét rendezvényei miatt. A közlekedést nehezíti, hogy két fővárosi hidat is takarítanak a hétvégén. Változik a tömegközlekedés menetrendje is - közölte csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Forgalmi változások várhatóak a hétvégén Budapesten
A Margit hidat szombaton fél 7-től 15.30-ig fogják tisztítani, majd másnap ugyanebben az időpontban a Petőfi hidat is
Fotó: Pixabay / Caro Sodar

A hétvégi útlezárás az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Bajza utca közötti szakaszt érinti péntek délutántól hétfő hajnalig, mely útszakaszon csak az Oktogonon keresztül lehet majd gépkocsival áthaladni. Emellett szombaton délelőtt a Dózsa György utat is lezárják a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.

A lezárások miatt péntektől hétfő hajnalig a 105-ös és a 979-es busz az eredetitől eltérő útvonalon szállítja az utasokat, vasárnap délelőtt ugyanilyen változásra kell számítani a 20E, a 30-as, 30A és 230-as busz, valamint a 75-ös troli esetében is.

A rendezvénnyel párhuzamosan Rákosmentén is megtartják az autómentes napot, amely miatt szombaton lezárják a forgalom elől a Ferihegyi utat a Pesti út és a Gyökér utca között. A 46-os, a 98-as és a 980-as busz terelve közlekedik.

További hétvégi útlezárásokról tájékoztat a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., ugyanis egy-egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett tisztítani fogják a budapesti Margit hidat és Petőfi hidat.

A közlemény szerint szombaton fél 7-től 15.30-ig a Margit hidat, vasárnap ugyanekkor a Petőfi hidat tisztítják.

A társaság arra kéri a gépjárművezetőket, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.