Krónika

Magát videózta a baleset előtt M. Richárd

A Dózsa György úti gázoló ügyében csütörtök délelőtt folytatták a tárgyalást, amely során lejátszottak egy felvételt, amin M. Richárd a baleset előtt videózta magát az autóban.

Magát videózta a baleset előtt M. Richárd
M.Richárd szerint a telefon a pohártartóban volt, és nem az ő kezében
Fotó: MH/Purger Tamás

Tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódott M. Richárd tárgyalása, melyen levetítettek egy felvételt, amin az látszott, hogy a férfi magát videózza a baleset előtt - írja az origo.hu. A Dózsa György úti gázoló szerint a videót a barátnőjének készítette, ugyanis neki vette ajándékba az autót. Szerinte a telefon a pohártartóban volt, és nem az ő kezében. 

Objektum doboz

A hirado.hu tudosítása szerint Szabó Eszter sértetti jogi képviselő a tárgyaláson azt mondta: a vádlott teljes nyugodtsággal, borzasztó nagy sebességgel vezette a gépjárművét, mindvégig lényegében nyugodt magatartást tanúsított, és arra koncentrált, hogy a „szelfin jó megjelenést nyújtson”. A bíró felolvasta a vádlott pszichológiai vizsgálatáról készült szakértői jelentés főbb megállapításait is, ezekből kiderül, hogy M. Richárd súlyos személyiségzavarban szenved.

M. Richárd
A vádlott teljes nyugodtsággal, borzasztó nagy sebességgel vezette a gépjárművét
Fotó: MH/Purger Tamás

Az igazságügyi pszichológus szakértő kizárta, hogy M. Richárd elmebeteg lenne. Emlékeztetett ugyanakkor arra a szakértő, hogy közlekedési büntetőpontjai miatt a férfinak korábban utánképzésre kellett mennie, ez azonban nem hozott eredményt - írja a portál.

M. Richárd még 2017-ben okozott halálos baleset, amikor a Mercedesével a megengedettnél sokkal gyorsabban hajtott, és összeütközött egy szabálytalanul elé forduló Citroennel. A baleset során ketten meghaltak és többen megsérültek. M. Richárd jelenleg szabadon mozoghat Pest megyében.

Kapcsolódó írásaink