Krónika

Vasúti kocsikban aludtak az emberek a vihar miatt Hamburgban

A vihar miatt történt késések és járatkimaradások miatt a Deutsche Bahn (DB) német állami vasúttársaság mintegy kétszáz embernek engedélyezte, hogy a vasúti kocsikban aludjon a hannoveri főpályaudvaron keddről szerdára virradóra.

Vasúti kocsikban aludtak az emberek a vihar miatt Hamburgban
A svájci Chur és Hamburg között mintegy háromszáz ember kényszerült várakozásra egy vasúti szerelvényen azért, mert a viharban leszakadt a felsővezeték - Képünk illusztráció
Fotó: Youtube

A DB tájékoztatása szerint erre a célra két intercity szerelvényt biztosítottak, amelyben 1400 embernek volt elegendő hely, ennyire azonban nem volt szükség. Hamburgban és Kassel városban is hasonló intézkedést hoztak, bár itt nem mutatkozott ilyen igény.

Kedd este és szerda hajnalban Németország északi és északkeleti részén voltak fennakadások, késések és járatkimaradások a vasúti közlekedésben.

A svájci Chur és Hamburg között mintegy háromszáz ember kényszerült várakozásra egy vasúti szerelvényen azért, mert a viharban leszakadt a felsővezeték. Az utasok felét busszal Hannoverbe szállították, míg a többiek a vasúti kocsikban maradtak és több órán át arra vártak, hogy helyreállítsák az áramellátást. A Hannover és Bréma közötti vasúti forgalmat felfüggesztették.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom