Krónika

Súlyos sérüléseket szenvedett egy magyar artistalány

Mutatvány közben csapódott a porond padlójára, miután megcsúszott a lába a lengőtrapézon Picard Lili, aki társulatával egy boszniai turnén vett részt múlt csütörtökön. A 20 éves artistalány túlélte a hatalmas esést, ám hármas csigolyája eltört, azóta itthon műtik.

Súlyos sérüléseket szenvedett egy magyar artistalány
„Lili második éve dolgozik artistaként, imádja, ez az élete”
Fotó: Facebook

A fiatal művész egy lengőgyakorlatot adott elő, amikor egy kisebb csúszás következtében elvesztette egyensúlyát.

Megcsúszott a lába a lengőtrapézon és lezuhant, körülbelül öt-hat métert esett - nyilatkozta a balesetet szenvedett lány édesanyja, Picard Tünde a Borsnak, majd tudatta, hogy lánya hármas csigolyája eltört, de nem műthették meg ott. 

Lilinek is a vérében van a cirkusz, ebben nőtt fel, már kiskorától ezt szerette volna csinálni. Második éve dolgozik artistaként, imádja, ez az élete, a mindene. Miután lezuhant, a földön fekve még felfelé mutatott a trapézra, mintegy elköszönve tőle -  ezt már Picard Endre, Lili keresztapja nyilatkozta. 

A súlyos sérülést szenvedett lány közösségi összefogásnak köszönheti, hogy már Magyarországon várja a műtétet, a család támogatása mellett az artista- és a cirkusztársdalom is segített neki a hazaszállításban, majd felajánlották, hogy vért adnak neki. 

Az összefogásba Fekete Péter, a kulturális államtitkár is beszállt, aki a tragédia után azonnal felkereste a családot, és igyekezett segíteni Lili hazahozatalában. Miután a mentő a lánnyal Boszniából a kecskeméti kórházba ért, az államtitkár az elsők között volt, aki meglátogatta őt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom