Krónika

Késsel támadt rendőrre egy afgán férfi Bécsben

Késsel támadt rendőrre egy afgán férfi szerda hajnalban Bécsben; a rendőr meglőtte a támadót - tudatta a bécsi rendőrség.

Késsel támadt rendőrre egy afgán férfi Bécsben
Az osztrák rendőrök hamar ártalmatlanná tették a támadót
Fotó: AFP/NurPhoto/Beata Zawrzel

A rendőröket hajnali 2 óra 45 perckor értesítették egy menekültszállón kirobbant veszekedés miatt. Egy 39 éves afgán férfi késsel megfenyegetett egy 40 éves iráni származású férfit.

Az afgán - miután meglátta a kiérkező rendőröket - késsel támadt egyikükre. Többször is felszólították, hogy dobja el a kést, és álljon meg; gázspray-vel is megpróbálták megfékezni, de sikertelenül. „Végezetül az egyik rendőr rálőtt a támadóra; a férfit a felsőtestén találta el a lövedék” - mondta el a rendőrség szóvivője, Daniel Fürst.

A rendőrök elsősegélyben részesítették a támadót, majd kórházba szállították. Szerda délutáni tájékoztatás szerint állapota életveszélyes.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom