Krónika

DiCaprio dollármilliókat adományozott az Amazonas megmentésére

A színész bejelentette, hogy az Earth Alliance nevű, környezetvédelmi szervezetén keresztül 5 millió dollárt (körülbelül 1,5 milliárd forintot) adományoz a helyi egyesületeknek, akik az Amazonas megmentéséért küzdenek. 

DiCaprio dollármilliókat adományozott az Amazonas megmentésére
Dicapro az erdőtüzek megfékezésére is jelentős pénzt és energiát fordít
Fotó: AFP/NurPhoto/Image Press Agenc

Leonardo DiCaprio mindig is a szívügyének tekintette a környezetvédelmet, ezért nem meglepő, hogy a Brazíliában jelenleg tomboló amazóniai katasztrófa megfékezésére is jelentős pénzt, illetve energiát fordít. Dicaprio az Amazon Erdészeti Alapítványnak adományozott 5 millió dollárt szervezetén keresztül, akik gyűjtést szerveztek az „őslakos közösségek és más helyi szervezetek erőforrásainak összpontosítása érdekében, amely az Amazon biológiai sokféleségének védelme érdekében dolgoznak, így a térségében jelenleg fennálló tűzvész ellen is”.

A gyűjtést a színész az Instagramján is meghirdette, így buzdítja több milliós követőtáborát az aktivitásra. „A Föld Szövetsége elkötelezett amellett, hogy segítse a természeti világ védelmét. Mélységesen aggódunk az Amazonason jelenleg zajló kritikus állapotok miatt, ami nemcsak a bolygó egyik legnagyobb ökoszisztémája, hanem nagy szerepet játszik a globális éghajlat-stabilizációban is” - írta a színész a hivatalos közösségi oldalán. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink