Krónika

Katonai konvoj ütközött az M7-esen, egy fiatal katona meghalt a balesetben

Halálos áldozata is van a hétfő délelőtti, az M7-es autópályán történt katonaikonvoj-balesetnek - mondta a honvédelmi miniszter rendkívüli sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Katonai konvoj ütközött az M7-esen, egy fiatal katona meghalt a balesetben
Képünk illusztráció!
Fotó: Pixabay

Benkő Tibor közölte: egy fiatal, kiváló katona hunyt el. A miniszter részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak és a barátoknak.

A balesetben az elhunyt katonán kívül öten sérültek meg. A balesetben súlyosan megsérült katona állapota stabil, négy katona könnyebb sérülést szenvedett.

Benkő Tibor elmondta, belső vizsgálat lefolytatását rendelte el a baleset körülményeinek tisztázására.

Tizenöt kilométeres torlódás alakult ki hétfő délutánra az M7-es autópályán, Székesfehérvárnál, a Balaton felé vezető oldalon, ahol több honvédségi jármű ütközött - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Magyar Honvédség egyik katonai menetoszlopa szenvedett közúti balesetet. Azt írták: a tehergépjárművekből álló konvoj a Bátor Harcos 2019 gyakorlatra tartott Hódmezővásárhelyről a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterére, Veszprém-Újmajorba. Az ütközésben civil gépjármű nem sérült meg, a baleset okait a rendőrség vizsgálja.

Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka azt mondta, átcsoportosításhoz kapcsolódó művelet része volt a közúti konvoj haladása. Korom Ferenc elmondta: a belső vizsgálat kiterjed a speciális körülmények és szabályok betartására, erre harminc napja van a tárca szerveinek. 

Kapcsolódó írásaink