Krónika

Fenyegetés és zaklatás esetén is intézkednek a rendőrök

A rendőrök akkor is intézkednek, ha valaki fenyegetés, bántalmazás vagy zaklatás miatt tesz bejelentést - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn a honlapján.

Fenyegetés és zaklatás esetén is intézkednek a rendőrök
Bűnügyi technikusok helyszínelnek egy társasháznál a II. kerületi Zöldlomb utcában
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ezt azzal kapcsolatban közölte a rendőrség, hogy fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában gyilkosság történt a II. kerületi Zöldlomb utcában. Az ügyeletes ugyanis úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.

A közlemény kiemelte, tévhit, hogy a rendőrök addig nem tesznek semmit, „amíg vér nem folyik”. Ha valakit fenyegetnek, bántalmaznak, zaklatnak, vagy másvalakivel kapcsolatban tud ilyesmiről, akkor haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívón, a rendőrök intézkednek - hívta fel rá a figyelmet az ORFK.

A közlemény szerint a rendőrök csak akkor tudnak hathatósan fellépni, ha a sértett vallomást tesz zaklatója, bántalmazója ellen.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom