Krónika

Harminchét éves lett a világ legidősebb, fogságban élő óráiáspandája

A világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, Hszinhszing 37 éves lett, pénteken születésnapi ünnepséget rendezett neki az állatkert, ahol él.

Harminchét éves lett a világ legidősebb, fogságban élő óráiáspandája
Hszinhszing és a születésnapi tortája
Fotó: XINHUA

Emberi életévekben számolva az óriáspandák 37 éve több mint száz év lenne.

Hszinhszing 1982-ben született Szecsuán tartományban. Hatalmas, 137 tagú pandacsalád mátriárkája. Utódai a világ több mint húsz országába, köztük az Egyesült Államokba, Kanadába és Japánba kerültek el.

Pénteken a híresség gyümölcsös születésnapi tortát kapott a csunkcsingi állatkerttől, az ünneplésen több mint száz pandarajongó vett részt.

A matróna jó egészségnek örvend, noha időnként magas a vérnyomása - közölte Jin Jen-csiang, az állatkert műszaki igazgatója.

A pandanagymama 98 kilogramm, naponta 30 kilogramm bambuszrügyet, fél kilogramm bambuszlevelet, egy kilogramm almát és 70 gramm finomított tápszert eszik.

Hszinhszinget egyéves korában vitték Csunkcsingbe. Az 1988-as téli olimpia idején a kanadai Calgaryba szállították, ahol több mint egymillióan voltak rá kíváncsiak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom